Politika kolačića

Kolačiće koristimo za prilagođavanje sadržaja web mjesta, značajki društvenih medija i analizu prometa. Također dijelimo informacije o vašoj upotrebi ove web stranice s našim oglašivačkim i društvenim medijskim partnerima.

Naše stranice koriste tzv. kolačiće kako bi naša ponuda za Vas bila relevantna, zanimljiva i korisnički ugodna. Kolačići su male tekstualne datoteke, pohranjene u Vašem računalu, pametnom telefonu ili drugom uređaju, a koje koristite u svom pregledniku.  Datoteke s kolačićima koristimo primjerice:

za ispravnu funkciju košarice tako da na najjednostavniji način dovršite svoju narudžbu

za pohranjivanje Vaši korisničkih podataka, tako da ih pri sljedećem prijavljivanju ne morate ponovno unositi

za što bolje prilagođavanje naših stranica Vašim zahtjevima zahvaljujući praćenju posjećenosti, Vašim kretnjama po stranicama i korištenim funkcijama

za informacije o pregledu reklama, kako Vam ne bismo prikazivali reklamu za artikle koji Vas ne interesiraju

Korištenje datoteka s kolačićima

Datoteke s kolačićima koje se koriste na našim stranicama možemo podijeliti na dvije osnovne vrste. Kratkotrajni tzv. „session kolačići” brišu se odmah nakon što završite posjetu naših stranica. Dugotrajni tzv. „ustrajni kolačići” ostaju pohranjeni u Vašem uređaju mnogo duže ili do trenutka dok ih ručno ne uklonite (razdoblje postavljanja datoteka s kolačićima u Vašem uređaju ovisi od podešavanja samog kolačića i podešavanja Vašeg preglednika).

Kolačići se također mogu podijeliti i po svojoj funkciji na:

analitičke, koji nam pomažu u poboljšanju korisničkog komfora našeg interneta tako što shvaćamo način na koji ga korisnici upotrebljavaju

kolačiće konverzije, koji nam omogućavaju analizu učinkovitosti raznih prodajnih kanala

tracking (slijedeći), koji u kombinaciji s kolačićima konverzije pomažu analizirati učinkovitost raznih prodajnih kanala

esencijalni, koji su važni za osnovno funkcioniranje weba

Odbijanje datoteka s kolačićima

Podešavanje upotrebe datoteka s kolačićima je sastavni dio Vašeg internetskog preglednika. Većina preglednika datoteke s kolačićima automatski prihvaća u prvobitnom podešavanju. Datoteke s kolačićima se pomoću Vašeg web preglednika mogu odbiti ili ograničiti na vrste prema Vašem izboru. Međutim u slučaju odbijanja suglasnosti za korištenje datoteke s kolačićima internet stranica neće biti dostupna za kupovinu jer se oslanja na mehanizam kolačića za osnovno funkcioniranje.

Informacije o preglednicima i o načinu podešavanja postavki za datoteke s kolačićima možete pronaći u dokumentaciji internetskih preglednika.

Poveznice

Naše internetske stranice sadrže poveznice za druge internetske. Upozoravamo da ove stranice mogu biti u vlasništvu i njima upravljati druga društva i organizacije te da imaju drugačija načela o osiguravanju i zaštiti osobnih podataka. Naše društvo nema nikakvu kontrolu i ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve informacije, materijal, proizvode ili usluge dostupne putem ovih internetskih stranica.