Pravila privatnosti

Tvrtka Filia d.o.o. kao odgovorno društvo brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka.

Pravila privatnosti uređuju način postupanja s vašim osobnim podacima koji se prikupljaju i obrađuju prilikom posjeta internet stranici, te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.filia.hr.  Obvezujemo se da ćemo zaštiti privatnost korisnika/kupaca i posjetitelja naše Internet stranice, te sigurnost osobnih podataka koji su nam dostupni putem gore navedene stranice.

Obrada je zakonita, poštena i transparentna.  Pružit ćemo Vam informacije u vezi s obradom po zahtjevu. Obrada je ograničena svojom svrhom, aktivnosti obrade u skladu su sa svrhom zbog koje su osobni podaci skupljeni. Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu Vaših osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu. Ne čuvamo Vaše osobne podatke duže no što je potrebno. Učinit ćemo sve kako bi se osigurala točnost, sigurnost i integritet podataka.

Korištenjem ove internet stranice suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovim Pravilima privatnosti te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Niste obvezni pružiti nam vaše osobne podatke kao uvjet korištenja naše stranice, osim ukoliko je to neophodno da bismo vam pružili uslugu ili omogućili korištenje našeg proizvoda u skladu s vašim zahtjevom. Kada koristite našu internet stranicu mi možemo pohraniti podatke iz različitih sigurnosnih razloga. Takvi podaci mogu uključivati naziv vašeg davatelja internetskih usluga, internet stranicu preko koje ste se povezali na našu stranicu, internetske stranice koje ste posjetili s naše stranice te vašu IP adresu. Ti podaci bi mogli voditi k vašoj identifikaciji, no mi ih za to ne koristimo. S vremena na vrijeme podatke koristimo u statističke svrhe, no istovremeno zadržavamo anonimnost svakog korisnika pa se ta osoba ne može identificirati.

Osobne podatke prikupljamo samo kada nam ih vi sami stavite na raspolaganje npr. u okviru registracije, putem ispunjavanja obrazaca ili slanjem elektroničke pošte, u okviru narudžbe proizvoda ili usluga te sudjelovanjem u nagradnoj igri čime pristajete odnosno dajete privolu za njihovo korištenje.

Svrha korištenja

Razlozi zbog kojih obrađujemo osobne podatke, radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza su: prodaja proizvoda i usluga, marketinške aktivnosti, zaprimanja prigovora, pritužbi i reklamacija, dostava i montaža kupljenih proizvoda i druge zakonske obveze koje proizlaze iz poslovanja. Podatke koje prikupimo koristit će se samo u svrhe pružanja usluga, sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza ili u druge svrhe za koje ste dali svoju privolu, osim u slučajevima gdje zakon propisuje drugačije. Budući da određujemo svrhu i sredstva obrade Vaših osobnih podataka mi smo, sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (Uredba (EU) 2016/679), voditelji obrade tj. odgovorni smo za obradu Vaših osobnih podataka. Informacije o voditelju obrade osobnih podataka:

Tvrtka: Filia d.o.o.
Sjedište: Gospodarska ulica 4, 35207 Gornja Vrba, Hrvatska
OIB: 09653926570
Telefon: +385 35 217 850

Za pitanja o obradi Vaših osobnih podataka ili u vezi ostvarenja svojih prava na zaštitu podataka molimo Vas da se obratite našem službeniku za zaštitu podataka na: info@filia.hr

Obvezujemo se štititi osobne podatke korisnika/kupaca na način da se svi podaci o korisnicima/kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Prikupljat ćemo samo nužne, osnovne podatke o korisnicima/kupcima koji su nam potrebni za ostvarenje kupoprodajnog odnosa za proizvode i usluge, u marketinške svrhe, te kako bi ispunili zakonske i regulatorne obveze.
Informirati ćemo korisnike/kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka i redovito ostavljati mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Od ovoga se izuzimaju oni slučajevi kad je Prodavatelj dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela koji je u skladu sa zakonom. Društvo neće prosljeđivati osobne podatke bez Vaše prethodne suglasnosti, osim:

  • državnim organima vlasti na temelju njihovog obrazloženog pisanog zahtjeva u svrhu provođenja određenog postupka

Filia d.o.o. ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Filia d.o.o. može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Korisnici naših stranica u svakom trenutku imaju sljedeća prava:

pravo na informiranje o obradi osobnih podataka i pravo na pristup podatcima
– imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađuju li se vaši osobni podaci, pravo na pristup osobnim podacima i saznati svrhu obrade, kategorije podataka i potencijalne primatelje

pravo na prenosivost podataka
– ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo zatražiti prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade

pravo na ograničenje obrade
– ako osporavate točnost vaših podataka, ukoliko smatrate da je obrada nezakonita, te kada se protivite brisanju osobnih podataka i umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe, kao i u slučaju kada je uložen prigovor na obradu ili ste se usprotivili obradi po osnovi razloga koje smatrate legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka

pravo na podnošenje prigovora
– pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju ili ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga

pravo na ispravak netočnih i dopunu nepotpunih podataka
– imate pravo zatražiti da ispravimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima

pravo na brisanje podatka
– možete zatražiti i brisanje podataka, a isto će se i omogućiti ukoliko vaše osobne informacije  nisu neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza prema vama ili ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se pridržavali određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi).

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas: putem e-mail adrese: info@filia hr, na poštansku adresu društva: Filia d.o.o.,Gospodarska ulica 4, 35207 Gornja Vrba, s naznakom “Službenik za zaštitu podataka“ i na broj telefona: 035/217-850.

Čuvanje podataka

Osobne podatke čuvamo toliko dugo koliko je razumno potrebno da tražena usluga ili usluga za koju ste dali privolu bude pružena, osim ako Zakon ne propisuje drugačije. Prikupljeni podaci brišu se nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a podaci koji su prikupljeni zbog obrada koje se temelje na zakonskoj osnovi, čuvat ćemo sukladno vremenskim ograničenjima prema zakonskim odredbama (npr. Zakon o računovodstvu). Ukoliko ste nam dali privolu za prikupljanje osobnih podataka, vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole.

Pažljivo ćemo pohraniti sve podatke u našim internim bazama  i našim internim poslužiteljima i nećemo ih se prosljeđivati  bez vaše prethodne suglasnosti.

Uporaba osobnih podataka za marketinške aktivnosti

Ukoliko korisnik želi primati obavijesti iz naše ponude putem elektroničke pošte potrebno je napraviti prijavu na Newsletter. Pri ispunjavanju obrasca za prijavu potrebno je popuniti označena polja te unijeti adresu elektroničke pošte na koju želi primati Newsletter. Na adresu elektroničke pošte korisnika dostavljat ćemo informacije o promjenama vezanim uz naše poslovanje i odnos s klijentom, kupcem kao korisnikom naših usluga. U svakom trenutku korisnik može izvršiti odjavu na naš Newsletter sukladno uputama koje će dobiti e-poštom nakon prijave, kao i na svakom Newsletteru.

Upotreba kolačića (cookies)

Na ovoj internet stranici koristimo tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene na vašem uređaju putem vašeg pretraživača. Kolačići pohranjuju određene informacije (npr. jezik operacijskog sustava ili postavke stranice) i putem vašeg pretraživača prepoznaju vaše posjete internet -stranicama (ovisno o trajanju kolačića).

Ova internet stranica koristi dvije vrste kolačića: (1) tehnički potrebne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost ove internet stranice bila ograničene i (2) dodatne kolačiće.

Dodatne kolačiće koristimo samo s vašom prethodnom privolom. Ako ovu internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom vas pozivamo da date privolu za korištenje dodatnih kolačića. Ukoliko nam date svoju privolu, pohranit ćemo kolačić na vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom vašeg sljedećeg posjeta ovoj internet stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Odobrenje za korištenje dodatnih kolačića možete u svako doba opozvati. Naravno, našu internet stranicu možete koristiti i bez kolačića (uključujući i tehnički potrebne kolačiće). U postavkama vašeg pretraživača možete u svako doba ograničiti ili deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničenih funkcionalnosti i utječe na pristupačnost ove stranice.

Sigurnost

Filia  d.o.o. koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi se vaše podatke zaštitilo od manipulacija, gubitaka, prijetnji ili pristupa od strane neovlaštenih osoba. Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Ako smatrate da obrađujemo vaše osobne podatke u suprotnosti s važećim zakonima i propisima o privatnosti, možete nas obavijestiti putem pojedinosti o kontaktu u nastavku, uredno ćemo postupati s vašom žalbom. Osim prigovora na obradu osobnih podataka podnesenog na adresu društva Filia  d.o.o., prigovor na obradu osobnih podataka moguće je podnijeti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Korisnici mogu Službenika za zaštitu podataka kontaktirati putem e-mail adrese: info@fila hr, na poštansku adresu društva: Filia d.o.o.,Gospodarska ulica 4, 35207 Gornja Vrba, s naznakom “Službenik za zaštitu podataka“ i na broj tel: 035/217-850

Završne napomene

Društvo Filia  d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Pravila privatnosti objavljivanjem izmijenjenog teksta na Internet stranici. Novi tekst Pravila stupa na snagu odmah po objavi na internet stranici. Korisnik se obvezuje povremeno iznova pročitati Pravila o privatnosti kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Nastavak uporabe ove internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje, razumije i prihvaća sve uvjete u izmijenjenoj ili dopunjenoj Izjavi o privatnosti podataka. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.